Тежката артилерия сред футболните треньори в света се раздвижи предколедно. Не да купува подаръци за близките, а за да мигрира. И не към топлите страни, а за поредната си ротация. За поредната си работна обиколка на най-солидните клубове в света.

Ротация – една от любимите думи на футболните специалисти, сега ще бъде приложена по отношение на самите тях.

За Жозе Моуриньо краят в Челси бе малко неприятен, даже доста, като се има предвид 16-ото място в класирането, което достигнаха с него актуалните английски шампиони.

Но вместо да избодат очите на Специалния, могат да му изпишат вежди, защото се клатят краката на друго голямо име в бранша – Луис ван Гаал.

И не къде да е, а в Манчестър Юнайтед – най-големият клуб на Острова. Нищо чудно именно „Олд Трафорд“ да е поредната спирка в кариерата на Моу, а тя може да му донесе и личен реванш.

Самият Челси пък се сдоби с временен наставник в лицето на Гуус Хидинк, а за постоянния от лятото ще почакаме малко, но кандидати има доста. 

Другият голям в професията понастоящем – Пеп Гуардиола, също сменя хоризонтите. Вече беше треньор в Барселона, все още е в Байерн, а от лятото, по мнението на повечето световни медии, може би ще се озове в Манчестър Сити.

А пък Мануел Пелегрини вече е спряган за Челси.

Каталунецът сменя клубовете със стил – планирано, с официално обявяване и половин година преди края на договора му.

И търси ново предизвикателство. Няма как амбициозен и претенциозен треньор, какъвто е Пеп, да не мине през Англия. Ред му е и му се пада.

Също с типичния официален и дисциплиниран стил, половин година по-рано Байерн обяви наследника на Гуардиола.

И това е друг от най-големите в професията – Карло Анчелоти.

От най-богатите и силни клубове в Европа, респективно и в света, спокойно е на кормилото на 5-кратния носител на трофеи от всякакъв ранг през 2015 година – Барселона. Нормално. А само като си помислим, че в началото на годината смятаха дните на Луис Енрике за преброени...А ето докъде стигна той.

При Рафа Бенитес в Реал нещата обаче съвсем не са спокойни и за негово съжаление вървят в низходяща градация.

Спокойно е и на скамейката на богаташите от Пари Сен Жермен. Спокойно е, но в момента. Иначе често Лоран Блан е подлаган на офанзиви за смяна, но не и сега.

Едно друго актуално име в занаята направи скоро своята ротация, така че за Юрген Клоп предстои период, в който ще се стреми на стабилно доказване в Ливърпул.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS