Агентът на Марио Гьотце разкритикува ръководството на Байерн Мюнхен за това, че клубът не е показал нужното доверие в младия германски национал.

По думите на представителя именно тук се крие причината за ниската увереност на 23-годишния играч, а оттам и слабата му форма. Бившият ас на Борусия Дортмунд пристигна на „Алианц Арена“ срещу 37 милиона евро през 2013 година. Техничарят спечели две титли на Бундеслигата с баварците, но не успя да се превърне ключова фигура за наставника Хосеп Гуардиола.

Кулминацията в неудачите на Гьотце бе изваждането от състава на Байерн за полуфинала в Купата на Германия, макар по онова време Франк Рибери и Ариен Робен да бяха контузени.

„Естествено е да бъде разочарован и да не крие това“, коментира агентът на Гьотце – Фолкер Щрут. „Разбира се, понякога ми се иска да Марио да получава малко повече подкрепа.“

„Като футболист ти се чудиш: защо не играя като титуляр? Марио отиде в Байерн именно за да участва в големи мачове и да печели титли.“

„Въпреки това той и за секунда не си помисля да си тръгва. Той е невероятен професионалист, който работи много. Повечето хора не виждат това. Оценката за двете му години в Байерн често е некоректна. Той изигра над 50 мача и спечели 4 трофея. Не бива да забравяте, че съвсем наскоро той навърши 23 години“, добави Щрут.