Победата на Байерн над Майнц в петък вечер /3:1/ бе първият мач през сезона, в който старши треньорът на баварците Карло Анчелоти заложи на схема 4-2-3-1 вместо предпочитаната от него 4-3-3. Така Карлето върна отбора към познатата постройка от времето под ръководството на Пеп Гуардиола, а резултатът се видя ясно в подобрената игра на отбора.

След двубоя всички в лагера на Байерн не скриха задоволството си от промяната в играта. Особено доволен бе Томас Мюлер, който се завърна в любимата си роля зад нападателя.

"От седмици не сме играли така. Бяхме много, много добри", заяви един от голмайсторите Ариен Робен. "Играхме с десетка, с Томас. Това е ключът към победата. Томас намира пространствата. Движехме се много, имаше много изненади. Това ни липсваше в последните седмици."

"Играехме с трима полузащитници. Така понякога ни липсваше синхрона между отделнтие звена в отбора", допълни Робен.

Самият Мюлер също не скри, че е доволен от промяната: "Вписах се добре в играта, имах двама колеги в средата с Филип (Лам) и Тиаго, получи се добър триъгълник. Когато треньорът ми каза, че ще играем по друг начин, се зарадвах. Можех да играя на любимата си позиция и в такъв случай трябва да покажеш добра игра. След ранния шок се движехме много добре в офанзивен мач, демонстрирахме добро познание на играта."

От позицията на Мюлер доволен бе и вкараният два гола Роберт Левандовски. "Чрез новата система имаме повече възможности да играем офанзивно. Много неща се случват през средата. Системата се получи добре. За мен е важно да имам Томас зад себе си. За него е по-добре да влиза от втора позиция."

Босът Карл-Хайнц Румениге пък изрази увереност в качествата на Анчелоти. "Треньорът трябва да реши, дали да играе с трима нападатели или с Мюлер в малко по-предни позиции. Но Карло е човек, който играе вариативно. Той не е типичен италианец, който играе само Катеначо."