Бранителят на Байерн Холгер Бадщубер се завърна на терена след повече от година и половина в лазарета заради две поредни тежки травми. Макар и да е само на 25 години, медиите в Германия смятаха, че той може би повече няма да играе футбол. 

Но сега защитникът е отново на терена, трупа игрова практика след дългото отсъствие и твърди, че никога не му е минавало през главата да се отказва, колкото и трудно да му е било извън терена. 

"Никога не съм мислел да се откажа. Винаги вярвах в перспективата, че един ден ще получа шанса отново да играя за Байерн, без да съм измъчван от болки. Това ме крепеше и ме караше да гледам само напред."

"Не искам да натоварвам излишно коляното си. Просто се радвам на всеки един момент на терена и на всяка тренировка. Искам да се подобрявам постепенно. Чувствам се много добре."

"Като гледам назад и правя сравнение с положението преди само една година, виждам, че вече правя големи стъпки напред. Дано продължава така. Сега просто се радвам, че играх отново футбол, макар и само в контрола", сподели Бадщубер. 

Той беше в лазарета на баварците в продължение на 594 дни, като завръщането му се отложи накрая и заради разтежение на бедрен мускул, но дори и това не сломи сърцатия защитник.