Байерн Мюнхен е засилил интереса си към звездата на Фиорентина Хуан Куадрадо. Желанието на баварците да привлекат колумбийския национал датира от няколко месеца, но в последните дни то е още по-сериозно като Байерн ще опита да използва средствата от продажбата на Тони Кроос, за да привлече Куадрадо.

От Фиорентина искат внушителната сума от 40 милиона евро за своя футболист, а се смяташе, че с по-добри шансове за привличането му са Барселона, Ювентус, Рома и Манчестър Юнайтед. Според каталунския вестник „Спорт“ обаче ситуацията се е променила, след като немският колос значително е подобрил офертата си към Фиорентина. Изданието твърди, че от Байерн вече са готови да дадат 42 милиона евро за Куадрадо, а причината затова е трансферът на Тони Кроос в Реал Мадрид, от който в касата на клуба влязоха 30 милиона.

С бързината и техническите си възможности, десният флангови футболист е силно желан от Пеп Гуардиола. Смята се, че президентът на Фиорентина Андреа Дела Вале е дал седмица отсрочка на Барселона на свой ред да даде нова оферта, а в противен случай „виолетовите“ ще започне по-конкретни разговори с Байерн.