Хегемонът в германския футбол Байерн Мюнхен мина безпроблемно напред за Купата на страната. Баварците са на четвъртфинал след успех с 2:0 на "алианц Арена" срещу втородивизионния Айнтрахт Брауншвайг. 

Давид Алаба преди почивката и Марио Гьотце след нея изковаха успеха. Така момчетата на Хосеп Гуардиола записаха 15-та си поредна победа в тази надпревара и са във финалната осмица. 

Още от самото начало мюнхенският гранд упражни надмощие. В 6-та Ариен Робен пропиля първия шанс за тима си, след като овладя една топка след пряк свободен удар, но я прати встрани от лявата греда. 

Малко след това първо Рафиня, а после и Франк Рибери изпуснаха страхотни шансове пред вратаря Рафал Гикиевич, но полякът показа страхотен рефлекс и отрази положенията пред вратата си. 

Пропуските пред вратата на втородивизионния отбор продължиха да се редуват един след друг. Поредният "грешник" за Байерн беше Роберт Левандовски в 38-та минута, който от близка дистанция стреля над вратата. 

Но логиката просто нямаше как да не възтържествува в този мач. И въпреки многото пропуски, баварците все пак поведоха, повече от заслужено, още преди почивката. Това стана в продължението на първата част. 

След изтичане на редовното време домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, а зад топката на около 20-ина метра от вратата застана Давид Алаба. Австриецът с перфектно изпълнение не остави шансове на Гикиевич и откри резултата, след като топката рикошира и в горната греда. 

Така почивката дойде при гол преднина на баварците, а в всичко в този мач беше решено в 57-та минута. Тогава Марио Гьотце отбеляза втория гол, след като навърза цялата защита на Айнтрахт Брауншвайг и с техничен удар преодоля вратаря за 2:0. 

До края домакините се забавляваха и пропиляха поне още 4-5 чисти положения. Ариен Робен в 73-та, Хуан Бернат в 78-та и Томас Мюлер в 86-та с мощн удар от границите на наказателното поле не успяха да направят преднината на тима си класическа. 

Но и това 2:0 се оказа достатъчно за баварците да продължат напред и те вече са на четвъртфинал. Последният отбор там е Борусия Мьонхенгладбах, който с доста мъка отстрани нискоразредния Кикерс Офенбах след победа с 2:0 навън. 

Едва в 52-та минута от дузпа Макс Крузе откри за елитния тим, а в края Патрик Херман отбеляза втория гол и оформи крайния резултат. Жребият за четвъртфиналите на турнира е в неделя.