Байерн Мюнхен премина с лекота в осминафиналите в турнира за Купата на Германия след рутинна победа над Хамбургер с 3:1.

Баварците откриха резултата в 7-ата минута. Левандовски се възползва от грешка на Хайко Вестерман и даде аванс на момчетата на Гуардиола. Бранителят на Хамбургер върна нескопосано топката към вратата на тима си, Джуру отби първия удар насочен към мрежата, но Левандовски не сбърка за 1:0.

В 44-ата минута страничният рефер сбърка един тъч, който беше отсъден в полза на Байерн, а беше за домакините. След изпълнението му, топката попадна в Дейвид Алаба и той с топовен шут директно срещу вратаря Дробни не му остави шансове, правейки 2:0.

Байерн вкара и 3-ти гол. В 55-ата минута Франк Рибери успя да се разпише и да направи резултата класически.

Ласога върна самочувствието на домакините с попадение в 85-ата минута, за да вкара почетния гол в полза на домакините.

В допълнителното време фен на домакините нахлу на терена и удари с шалче Франк Рибери, както и му показа неприлични жестове, но беше изведен от стюардите навреме, за да не се нажежи допълнително обстановката.

Борусия Мьонхенгладбах победи Айнтрахт Франкфурт с 2:1 като гост. Торган Азар откри резултата за гостите в 17-ата минута, Ибрахима Траоре удвои в 67-ата, а домакините оформиха крайния резултат с попадение на Кадлеч в 89-ата минута.

Хофенхайм разгроми ФСВ Франкфурт с 5:1, но вратарят на домакините Грал беше заменен принудително в 41-ата минута, след като получи тежка контузия.

В последния мач от този етап на турнира Волфсбург победи Хайнедхайм с 4:1.