Байерн Мюнхен постигна минимална победа с 1:0 в първата си контрола от турнето в САЩ, която бе срещу мексиканския гранд Чивас Гуадалахара.

Единственото попадение в мача реализира Клаудио Писаро в 10-ата минута. Перуанецът засече с глава центриране отляво на Франк Рибери за попадението, а в последствие бе обявен за Играч на мача.

Въпреки деветчасовия полет в сряда и шестчасовата часова разлика, баварците изиграха добър двубой, в който надиграха своя съперник и спокойно можеха да стигнат и до по-убедителен успех.

За Байерн това бе предпоследна проверка преди първия важен мач за сезона – срещу Борусия Дортмунд за Суперкупата на Германия на 13 август. Все още в отсъствието на шестимата световни шампиони Лам, Швайнщайгер, Нойер, Мюлер, Гьотце и Боатенг, както и Робен и Данте, Пеп Гуардиола отново заложи на схема с трима защитници в отбрана в лицето на Рафиня, Мартинес и Алаба. Като опорни халфове действаха 17-годишният Джанлука Гаудино, както и новото попълнение Себастиан Роде. Друг от новите – Бернат действа по левия фланг. Отдясно бе Хойберг, а триото в предни позиции бе Левандовски, Писаро и Рибери.

Двубоят се игра пред 25 023 зрители, изпълнили докрай „Ред Бул Арена в Ню Джърси, а 11-кратният шампион на Мексико направи впечатление с доста здравата си игра, която не отиваше на контролна среща.

За Байерн предстои още една контрола в САЩ – срещу сборен отбор на Мейджър Лийг Сокър на 7 август.