Байерн Мюнхен може да похарчи колосалната сума от 100 милиона евро за някоя от настаящите звезди във футбола, призна членът на борда на клуба Ян-Кристиан Дреесен.

Немският шампион досега отказват да се съревновават с Примера дивисион и Висшата лига що се отнася до харченето на големи пари на трансферния пазар. Дреесен обаче даде да се разбере, че Байерн има достатъчно ресурси, за да се доближи до трансферната сума на Гарет Бейл например за някой топ футболист.

„Би било просто да кажем, че Байерн никога няма да плати 100 милиона евро за един играч. Не искам да стигам до там. Така че, да, Байерн може да похарчи 100 милиона за един футболист“, заяви Ян-Кристиан Дреесен, който е шеф на финансовия отдел. „Ще трябва да бъде разумна инвестиция. Ние не искаме просто да преследваме най-скъпите играчи. Този някой трябва да пасва на Байерн. Играчите, които правят по 10 милиона евро и повече все още са изключение, въпреки че мисля, че заплатите ще продължат да растат“, добави още Дреесен.

„Топ играчите са значително по-скъпи от преди. А с новата телевизионна сделка във Висшата лига, заплатите няма да намалеят в скоро време. Така че Байер ще трябва да се справи и може да пропуснем тези, които мисля само за това да спечелят много пари“, заяви още Дреесен.