Байерн Мюнхен продължава победния си ход из стадионите в Германия, след като в двубой от 14-ия кръг надигра Херта Берлин с 2:0. 

Момчетата на Пеп Гуардиола постигнаха 12-а победа в първенството, а попаденията за успеха реализираха Томас Мюлер и Коман през първата част на срещата. Така Байерн има 40 точки в актива си и е лидер.

Хановер разпиля Инголщат с 4:0 у дома. Марсело откри резултата в 5-ата минута, Андреасен добави гол в 11-ата минута, а до почивката домакините направиха резултата 3:0 с попадение на Караман.

След почивката Бех оформи крайния резултат.

Вердер Бремен допусна домакинско поражение от Хамбургер с 1:3. Иличевич, Грегорич и Мюлер бяха точни за гостите, а Вердер успя да вкара само почетно попадение дело на Ужа.

В изключително зрелищен мач Хофенхайм и Борусия Мьонхенгладбах завършиха 3:3. Гостите откриха с гол на Джонсън в 6-ата минута, но Зубер, Полански и Амири направиха резултата 3:1 в полза на домакините, но след това Дръмич и отново Джонсън донесоха точка на гостите. 

След това равенство Хофе остава на последното място в класирането с актив от 9 точки. Мьонхенгладбах са на 4-ото място с 23 точки.

Майнц победи у дома с 2:1 Айнтрахт Франкфурт. Муто откри за домакините в 5-ата минута, а Александър Майер от гостите беше изгонен в 40-ата минута на срещата. Мали направи резултата 2:0 малко преди почивката, а Сеферович в 62-ата минута оформи крайния резултат.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS