Байерн спечели икономична победа с 2:0 като гост на Хофенхайм и продължава да бъде убедителен лидер след 29 кръга в Бундеслигата със 73 точки.

Себастиян Роде бе точен за баварците в 38-ата минута за 0:1, след като се възползва от паса на Левандовски. Автогол на Бек в третата минута от добавеното време направи малко по-категоричен успехът на шампионите.

Байер Леверкузен спечели убедително с 4:0 срещу гостуващия Хановер и влезе в челната тройка на класирането. „Аспирините“ имат 54 точки и по-добри показатели от четвъртия в таблицата Борусия Мьонхенгладбах.

Йомер Топрак бе на точното място, за да открие с глава в полза на Леверкузен в 20-ата минута. С красив завършващ удар Джулиан Брандт покачи на 2:0 в 40-ата минута. С добавка за 3:0 в 49-ата минута Кириакос Пападопулос окончателно затвърди победата на Байер. Щефан Кислинг добави още горчилка към загубата на Хановер с четвъртия гол в мач, паднал в 70-ата минута.

Борусия Дортмунд спечели първия си мач след обявяването на новината, че Юрген Клоп напуска след края на сезона. Дортмундци надвиха с категоричното 3:0 гостуващия Падерборн. Обамеянг центрира добре в 48-ата минута, а там Мхитарян скочи най-високо, за да открие резултата с глава. В 55-ата Обамеянг се оказа в ролята на реализатор, като оползотвори много добър пас на Гинтер за 2:0. Шинджи Кагава направи резултата класически в 80-ата минута.

Резултати в 29-ия кръг

Айнтрахт – Борусия М 0:0 вчера

Байер Лев – Хановер 4:0

Борусия Д – Падерборн 3:0

Фрайбург – Майнц 2:3

Херта – Кьолн 0:0

Хофенхайм – Байерн 0:2

Аугсбург – Щутгарт от 19.30

Вердер – Хамбургер в неделя

Волфсбург – Шалке в неделя