Шампионът Байерн Мюнхен не успя за победи последния в класирането Хамбургер в 4-я кръг на немското първенство. Двата тима завършиха при резултат 0:0, което донесе едва втора точка за домакините от Хамбургер след четири изиграни мача. Байерн пък вече има 8 точки в актива си и направи класирането на върха в Германия доста интересно, след като по 8 точки натрупаха още Хофенхайм и Падерборн.

Хамбургер посрещна шампионите с нов треньор, след уволнението на Мирко Сломка. Заместникът му Йозеф Зинбауер пък може да е доволен от точката, която тимът му спечели срещу Байерн, който не можа да разчита на Франк Рибери и Бастиан Швайнщайгер. Марио Гьотце и Робърт Левандовски пък бяха сред резервите.

Очакваше се като титуляр за шампионите да излезе Ариен Робен, но холандецът получи травма на загрявката и бе заменен от Томас Мюлер. Старши треньорът Пеп Гуардиола използва по-широк състав в срещата, а Байерн изигра бледо първо полувреме и не застрашиха сериозно вратата на Хамбургер, въпреки че владееше повече топката. В първите минути след почивката Хамбургер имаше шанс да открие резултата, след като Пиер-Мишел Ласога застраши Нойер, но до попадение не се стигна. Байерн все пак вдигна оборотите, а в 54-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, след като топката се удара в ръката на футболист на Хамбургер, но сигнал от съдията не последва. Малко по-късно вратарят на домакините Ярослав Дробни трябваше да вложи доста усилия, за да предотврати гол във вратата си, след комбинация между Шакири и Лам.

Байерн Мюнхен

източник: БГНЕС

В 74-ата минута Томас Мюлер отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата. Домакините пък имаха удобна възможност в 84-ата минута, но пропуснаха. Само 4 минути по-късно Мюлер се възползва от грешка в защитата на Хабургер, но топката бе избита в корнер.
Раздразнението на баварците от предстоящия хикс си пролича в добавеното време, след като вратарят Мануел Нойер получи жълт картон, защото пипна топката с ръце извън наказателното поле.

Начело във временното класиране излезе Падерборн, следван от Хофенхайм. Отборът на Подерборн победи с 2:0 Хановер. Гостите останаха със 7 точки и се смъкнаха от третото място, което заемаха до момента. Попаденията отбелязаха Елиас Качунга в 71-ата и Щтопелкамп в третата минута на добавеното време.

Съставът на Хофенхайм пък записа успех с 2:0 като гост на Щутгарт, след голове на Модесте и Тарик Елиунуси в 15-ата и 84-ата минута.

Аугсубрг и Вердер Бремен си вкараха общо 6 попадения и завършиха при резултат 4:2 за домакините. Селке откри още в третата минута за Вердер, но в 14-ата Даниел Байер изравни. Аугсубг излезе начело в допълнителните минути на първото полувреме за 2:1 благодарение на Пол Верхаег. Ди Санто изравни в 56-ата, но в 77-ата Тобиас Вернер даде преднина на домакините. Четвъртото попадение падна в третата минута на добавеното време и бе дело на Тим Матавж, който оформи крайното 4:2.

Шалке 04 и Айнтрахт Фракфурт не успяха да се победят и завършиха при резултат 2:2. Гостите поведоха с 2:0 още в първите 25 минути. Мейер откри в 15-ата, а Рус удвои в 24-ата. Домакините от Шалке намалиха в края на първото полувреме, като Ерик-Максим Чупо-Мотинг отбеляза за 1:2 в 40-ата минута, а с гол на Дракслер в 50-ата гостите стигнаха до точката.