Безапелационният шампион на Германия от последните сезони Байерн Мюнхен допусна първа издънка в Бундеслигата още във втория кръг. Баварците завършиха 1:1 като гости на Шалке. 

Роберт Левандовски им даде преднина още в самото начало и това изглеждаше като поредния успех на възпитаниците на Хосеп Гуардиола. В 62-та обаче Бенедикт Хьоведес изравни, а при тази ситуация останаха съмнения за нередовност. 

При тази ситуация новото попълнение Шаби Алонсо изчисти топката от голлинията и тя се удари в ръката на капитана на гелзенкирхенци, преминавайки впоследствие и голлинията. Повторенията показаха, че тя не е била прилепена към тялото. 

Байерн започна мача във вихрено темпо и още в началните минути вече беше пропуснал две чисти положения чрез Томас Мюлер и Роберт Левандовски. Домакините продължиха да мачкат и в крайна сметка стигнаха очакване до попадението. 

В 10-та минута Роберт Левандовски заби първото си попадение в Бундеслигата и даде очакваната преднина на тима си. Атаките на гостите продължиха да са убийствени, но редуваха и много пропуски. 

"Кралскосините" пък рядко поглеждаха към Мануел Нойер, като единственото им чисто положение преди почивката дойде след грешка именно на стража, който подари топката на Каан Айхан, но той не успя да го огорчи. 

След почивката обаче силите на баварците сякаш се изпариха. Те позволиха на домакините да атакуват опасно, като удар на Юлиян Дракслер беше отразен от Нойер в началото на втората част. 

Но  в 62-та минута Шалке ликуваше, след макар и малко спорен гол. Тогава след центриране от корнер Шаби Алонсо изби от голлинията, но топката се удари в ръката на Бенедикт Хьоведес и мина голлинията. 

Гостите се хвърлиха в бурни протести, но реферите прецениха, че те нямат основание и зачетоха попадението. Така резултатът беше изравнен, а до края момчетата на Гуардиола трудно стигаха до положения. 

Роберт Левандовски в 66-та и Джердан Шакири в 72-та изпуснаха най-добрите положения за тях до края, а домакините нямаха шансове, явно доволни от развитието на двубоя и така двата тима си поделиха по точка. 

Това отрежда на Байерн да дели втората позиция зад Байер Леверкузен, който е единствен с пълен актив. Баварците имат четири точки. Шалке пък е само с една, след като в първия кръг загуби от Хановер.