Германският шампион Байерн Мюнхен е на финала на приятелския турнир "Ауди Къп", на който е и домакин. Баварците се справиха повече от лесно с Милан на полуфиналите и след 3:0 ще спори за трофея. 

Финалът ще е с испанския гранд Реал Мадрид. Звездната битка за титлата в тази надпревара ще се играе в сряда вечерта. Преди това е мачът за третото място между "росонерите" и Тотнъм. 

Байерн беше далеч по-активният отбор още преди почивката, но стигна само до едно попадение. През първата част се разписа Хуан Бернат в 21-та минута, а домакините треснаха и две греди, едната от които беше на сметката на новото попълнение Артуро Видал. 

След почивката "червено-черните" опитаха да върнат този гол, но усилията на Карлос Бака и Кейсуке Хонда не дадоха резултат. В същото време Байерн не спираше да атакува опасно и въпреки няколкото сериозни пропуска, стигна до втори гол. 

В 74-та минута Марио Гьотце направи хубаво двойно подаване в наказателното поле с Роберт Левандовски и с хубав изстрел не остави шансове на Диего Лопес. А до края остана време и за класическо измерение на победата. 

В 85-та минута Томас Мюлер намери великолепно Левандовски и полякът с мощно воле препарира стража на "росонерите", пращайки топката красиво в горната част на вратата. Този резултат се запази и до края. 

След този развой се очерта и мечтаният финал на надпреварата в Мюнхен, в който домакините ще се опитат за пореден път пред собствена публика да преборят Реал Мадрид.