4 седмици преди началото на сезона в Бундеслигата, Байерн Мюнхен вече спечели първия си трофей за новата кампания, макар и неофициален. Баварците триумфираха в четиристранния турнир Дойче Телеком Къп, в който участие взеха още Волфсбург, Хамбургер ШФ и Борусия Мьонхенгладбах.

След като в събота на полуфинала Байерн победи домакините от Гладбах с дузпи, в неделния финал немските шампиони постигнаха категорична победа с 3:0 над Волфсбург.

Мачът се игра в две полувремена от по 30 минути, но това не попречи на немския колос да реализира три попадения в рамките само на първите 20 минути игра.

Без националите, които все още са във ваканция след Световното първенство, Пеп Гуардиола отново заложи на схема с трима в защита в лицето на Хойберг, Бадщубер и новото попълнение Бернат. В халфовата линия действаха Мартинес, Алаба, Гаудино, Роде, Писаро и Рибери, а в предни позиции бе Левандовски.

Именно полякът откри резултата в 4-ата минута. Франк Рибери центрира отдясно към голаджията, който надскочи бранителите в зелено и с глава от няколко метра вкара за 1:0.

Вторият гол също бе дело на нов играч на Байерн – Себастиан Роде. В 15-ата минута Роде получи хитър пас с пета от Писаро и с точен удар от границата на наказателното поле вкара в десния ъгъл на вратата.

В 20-ата минута всичко в мача вече бе ясно след втори гол на Левандовски. Пиер-Емил Хойберг направи двойно подаване с Писаро, след което подаде на полския голмайстор. От пеналтерията бившият играч на Борусия Дортмунд отправи прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Макс Грюн и оформи крайното 3:0.

През второто полувреме Байерн продължи да има надмощие, а Гуардиола даде шанс за изява на младоци като Лукас Шол и Ангелов Ойконому, както и на брата на Бастиан Швайнщайгер – Тобиас.

Сега за Байерн предстои турне в САЩ, където немските шампиони ще изиграят контроли срещу Гуадалахара и срещу сборен отбор на Мейджър Лийг Сокър.