Шампионът на Германия Байерн Мюнхен очаквано не срещна никакви трудности срещу третодивизионния Пройсен Мюнстер в първия кръг на турнира за Купата на Германия и се наложи с 4:1. Четирима различни футболисти се разписаха за отбора на Хосеп Гуардиола, преди скромните домакини да стигнат до почетно попадение в края на двубоя.

Байерн поведе в 19-ата минута при първата си наистина опасна атака. Роберт Левандовски направи хубав пробив отдясно, стигна до аутлинията и вдигната топката така към Марио Гьотце, за който остана просто да я чукне с глава във вратата.

Десет минути по-късно авансът на гостите се увеличи. Левандовски и Филип Лам комбинираха добре по фланга, преди капитанът да пробва пас в наказателното поле. Там защитник на Мюнстер не се намеси убедително и кълбото попадна у Томас Мюлер, който нямаше как да сбърка.

Малко след почивката мюнхенци направиха преднината си класическа. Давид Алаба се оказа в позиция да завърши хубава атака на Байерн и с безпощаден шут от 18 метра не остави никакво време за реакция на противниковия страж.

Четвърт час преди края ветеранът Клаудио Писаро също се разписа. Томас Мюлер хвана отбраната на Пройсен Мюнстер неподготвена с хубав извеждащ пас, а перуанският му съотборник стартира навреме, за да настигне кълбото и да го копне над вратаря.

Минута преди края на редовното време домакините все пак защитиха честта си с попадение от дузпа на Рожие Кроне. Малко по-късно те останаха и с човек по-малко заради изключително груб фаул на Марк Хайтмайер срещу Левандовски. Понеже фаулът беше в наказателното поле Байерн получи правото да изпълни дузпа, но от бялата точка полският голаджия не се справи много добре и вратарят отрази.

Още резултати от Купата на Германия, 1-и кръг:

Арминия Билефелд – Зандхаузен 4:1

Айнтрахт Трир – Фрайбург 0:2

Нойбранденбург – Карлсруе 1:3