Байерн Мюнхен не допусна изненада и продължи напред в турнира за Купата на Германия. В двубой от втория кръг на надпреварата немският колос победи с 3:1 Аугсбург в баварско дерби на "Алианц Арена".

Двубоят не бе лесен за момчетата на Карло Анчелоти, но все пак през цялото време победата им не изглеждаше застрашена.

Мюнхенци започнаха мача отлично и поведоха още във 2-ата минута с един от редките попадения на капитана Филип Лам. Той получи пас от Томас Мюлер, майсторски преодоля съперников футболист и с чудесен удар вкара за 1:0.

Байерн продължи да контролира случващото се на терена и в края на първата част трудът бе възнаграден с втори гол. Асистент отново бе Мюлер, който центрира към получилия шанс за изява Джулиан Грийн и американският национал с глава изпрати топката във вратата на Аугсбург.

Домакините обаче като че ли помислиха, че вече са в следващата фаза и започнаха слабо второто полувреме. В същото време Аугсбург заигра доста по-добре и отправи поглед към вратата на Мануел Нойер. В 49-ата минута Матс Хумелс фаулира в наказателното поле Гойко Качар, но Нойер спаси изпълнението от дузпа на Жа-Чеол Коо.

Байерн също пропусна дузпа, изпускайки шанс да сложи точка на интригата. Бялата точка бе посочена след игра с ръка на Тайгл. От 11-метровия удар обаче Мюлер стреля над вратата.

Аугсбург все пак стигна до гол в 69-ата минута, когато Дон-Вон Жи получи топката отляво в полето на съперника, навлезе навътре, излъга Жером Боатенг и с прекрасен изстрел в горния ъгъл изненада Нойер.

Немският колос обаче не даде шанс на съперника да си помисли за изравняване. Хубава новина за феновете на Байерн дойде в 81-ата минута, когато своето поредно завръщане след контузия направи Холгер Бадщубер. Централният защитник записа първите си минути след 259 дни принудителна пауза.

В последните секунди на двубоя Байерн достигна и до трети гол. Той бе дело на влезлия като резерва Дейвид Алаба, който реализира със страхотен изстрел отляво извън наказателното поле.

Шалке също е в следващата фаза след успех с 3:2 като гост на Нюрнберг. "Кралскосините" поведоха с 3:0 до почивката с два гола на Йевхен Коноплянка и един на Клаас-Ян Хунтелаар. 

През втората част домакините върнаха две попадения след автогол на Баба Рахман и гол от дузпа на Тобиас Кемпе, но гостите все пак удържаха успеха.