Ръководството на Байерн Мюнхен демонстрира пълната си подкрепа към своя халф Артуро Видал след твърденията на вестник „Билд“, че чилиецът се е появил на тренировка в нетрезво състояние.

От клуба осъдиха информацията на ежедневника и заявиха, че той никога не се явявал пиян на тренировка. „Билд“ обаче твърди в своя материал, че това се е случвило неведнъж по време на лагера в Катар. Освен това медията добавя, че опорният полузащитник е игнорирал хранителния си режим, поради което е натрупал излишни килограми.

Bild: Артуро Видал има проблеми с алкохола

„И двете обвинения са колкото злонамерени, колкото и неверни“, каза президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

Видал неведнъж е бил хващан да кара кола в нетрезво състояние, като след спечелването на Копа Америка през лятото на 2015 година той дори заби автомобила в собствения си дом в Чили. Футболистът обаче твърдо решен този път да търси правата си докрай.

„Искам да кажа, че „новините“, публикувани днес от един германски вестник, са напълно неверни. Моите адвокати вече получиха инструкции да стартират съдебно дело срещу вестника, който ще носи отговорност за лъжите си. Аз съм 100 процента отдаден на отбора си и се подготвям за оставащата част от сезона, който ще бъде много важен за нас. Благодаря на моя Клуб за тяхната подкрепа и благодаря на феновете, които отново ми показаха колко много ме обичат“, написа Видал в социалните мрежи.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS