Интересен коментар направи футболната легенда Франц Бекенбауер по повод въпрос дали Байерн Мюнхен не прекалява с привличането на испански треньори и играчи, опитвайки се да имитира стила тики-така от Барселона. В интервю за мюнхенския вестник “Зюддойче Цайтунг”, Кайзер Франц заяви, че Барселона има много по-големи традиции от Байерн в исторически план.

"Барселона е лидер на световиня футбол и от гледна точка на традициите. Те са имали легендарни отбори и футболисти и през 30-те и 40-те години на 20-и век, докато първият наистина голям отбор на Байерн е от 1965-а година”, коментира Бекенбауер.

"Не, нищо не застрашава Байерн от сериозното присъствие на испанци в отбора. Те дълго доминираха в световния футбол. И идването на такива играчи е комплимент за Бундеслигата. Най-важното днес, за да си добър, е здравата смес от различни идеи за играта.”

"Ние не се стремим да направим тики-така в Байерн, защото тики-така е възможна само с футболисти като Меси, Шави, Иниеста. Робен и Рибери разчитат на соловите си пробиви, а това е друг футбол”, коментира 69-годишният бивш защитник и световен шампион като играч и като треньор.

"Ние си имаме германското в отбора, но чуждата футболна култура ни трябва, за да ни обогати и това е плюс за Байерн"./БТА