Почти 24 часа след изключителното зрелище, които Байерн Мюнхен и Ювентус сътвориха, емоциите сякаш не стихват. И няма как да е иначе - двата тима ни представиха драма, достойна за футболен "Оскар". Драма, която надали преди самия двубой изобщо някой е предполагал, че може да се случи.

Байерн бе считан за тотален фаворит, но до 73-ата минута ситуацията изглеждаше безнадеждна за тима на Пеп Гуардиола. Куп грешки, нервна игра в отбрана, липса на идея в атака - това представляваше Байерн преди Роберт Левандовски да демонстрира голмайсторската си класа и да събуди съотборниците си. А след това Байерн бе един типичен немски отбор – отбор, който не се отказва никога и пред нищо.

В предишните два сезона Байерн отпадаше на полуфиналите след тежки крушения от Реал Мадрид и Барселона, а сценарият бе горе-долу идентичен. Владеене на топката в огромна част от двубоите, но примесена с липса на идеи в атака, докато в същото време съперникът се възползваше перфектно от контра атаките си и наказваше грешките на баварците.

В 73-те минути преди гола на Левандовски, Байерн изглеждаше в общи линии по същия начин, а Гуардиола очевидно не бе научил урока си от двата предишни провала.

Мюлер: Пеп ни каза, че ако паднем, ще ни откъсне топките

Оправдания винаги могат да бъдат намерени като шока от ранния гол и липсата на основни защитници, но те не биха отивали на немския колос.

Късметът също помогна на Байерн да стигне до изравняването в последния момент и в крайна сметка до продължаването в следващия етап. Но пък често именно такива инфарктни мачове са в основата на големите успехи.

Целта е ясна, а поне засега мечтата за триумф в Милано остава жива. Сега Гуардиола и неговите футболисти трябва да си вземат нужните поуки, този път наистина. Защото Байерн от 16 март няма шансове срещу настоящата Барселона. Но ако Байерн демонстрира истинската си класа, то нищо не се знае.