Една от страничните фигури, но ползваща се с почти легендарен статус, напусна Байерн Мюнхен. Става въпрос за клубния лекар Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който беше шеф на медицинския екип на баварците няколко десетилетия. 

Той си тръгна заради обвиненията по щаба му, че е отговорен за поредицата травми в състава и бавното излекуване на основните играчи. Заради поредицата травми Байерн беше в осакатен състав срещу Порто в Шампионската лига и падна с 1:3 в Португалия. 

"След мача с Порто щабът ми беше обвинен за необяснимата загуба. Връзката ми със спортно-техническото ръководство вече е скъсана и не може да има същото доверие. Затова напускам поста си", написа Мюлер-Волфарт в специално обръщение. 

72-годишният лекар е действал на своя глава с разпространението на съобщението и не е уведомил никого в клуба за решението си. Затова в Байерн посрещнаха с изненада оттеглянето му. Очаква се обаче волята му да бъде удовлетворена. 

Мюлер-Волфарт дълги десетилетия се е грижил за здравето на звездите на Байерн и винаги е бил ценен като светило в спортната диагностика и лечение на травми. Той искаше да напусне и през 2008 г. заради разрив в отношенията с тогавашния наставник Юрген Клинсман, но беше разубеден от ръководството. Сега едва ли ще се случи такова нещо.