Легендата на българския футбол от "Парк де Пренс" Емил Костадинов явно не е оставил толкова добри впечатления в един от клубовете, за които игра, отколкото за родината. Той беше определен за една от издънките на Байерн. 

Това стори най-тиражното издание в Германия - вестник "Билд". То подреди 10-те най-изненадващи трансфери на баварците в последния момент, като това беше продиктувано от привличането на Сердар Ташчъ в последния ден от трансферния пазар. 

Коща беше нареден на петата позиция там, но в коментара на изданието под него не бяха спестени и неособено ласкавите думи. Иначе Костадинов премина в Мюнхен през 1995 г. 

"По време на Световното първенство в САЩ той беше един от хората, от които Германия се плашеше. Дойде и след силен сезон в Порто, където си беше извоювал име на реализатор. Костадинов трябваше да замести Жан-Пиер Папен, който се беше върнал от контузия и беше сянка на самия себе си."

"Българинът се разписа 7 пъти в 27 мача, а най-важният му гол беше във финала за Купата на УЕФА срещу Бордо. И въпреки всичко, той си остана една от издънките на Байерн", пише в анализа си "Билд".  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS