Немският шампион Байерн Мюнхен се изравни на върха в Германия с Байер Леверкузен след победа с 2:0 над Щутгарт в третия кръг на Бундеслигата. Байерн вече има 7 точки, колкото е активът и на Леверкузен. Попаденията отбелязаха Марио Гьотце и Франк Рибери.

Баварците откриха в 27-ата минута, когато Гьотце бе най-съобразителен в наказателното поле и вкара в левия долен ъгъл на вратата на Свен Улрих. Три минути по-късно гостите можеха да върнат попадението, след като Ведад Ибишевич отправи стреля с глава фронтално, но ударът бе отразен. В 31-ата пак Щутгарт бе близо до целта, но ударът с глава на Антонио Рюдигер мина вляво от вратата. В края на първото полувреме Пеп Гуардиола трябваше да прибегне към принудителна смята, заради контузия на Холгер Бадщубер и на негово място влезе 17-годишният Джанлука Гаудино.

Байерн Мюнхен

източник: БГНЕС

Първата част приключи при резултат 1:0 за домакините, които стартираха вторите 45 минути с мисълта за ново попадение. Левандовски и Мюлер на два пъти застрашиха вратата на гостите в 53-ата минута, но пропуснаха.

Пак Байерн Мюнхен имаше шанс да отбележи в 60-ата минута, но ударът на Давид Алаба след като бе намерен добре от Гаудино мина вдясно от страничния стълб на Щутгарт. Домакините продължиха да натискат и в 72-ата минута само късметът спаси вратата на Свен Улрих, след като първо Чаби Алонсо, а после и Робърт Левандовски уцелиха десния страничен стълб.

Вторият гол все пак падна в 85-ата минута, когато Левандовски проби отдясно и намери перфектно влезлия като резерва Франк Рибери, който реализира за 2:0. В самия край на мача Рибери можеше да реализира и второто си попадение в мача, но шутът му левия крак бе отразен от защитата на Щутгарт.

Стартови състави:

Байерн Мюнхен: Нойер, Лам, Боатенг, Алаба, Бадщубер , Данте, Чаби Алонсо, Гьотце, Бернат, Мюлер, Левандовски

Щутгарт: Улрих, Клайну Швааб, Сакай, Рюдигер, Гентнер, Ромеу, Лайтнер, Ибишевич, Харник, Вернер