Старши треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола за първи път призна, че може би е направил голяма грешка при рехабилитацията на Тиаго Алкантара, който скъса коленни връзки на десния си крак за трети път и ще трябва да претърпи нова операция.

Тиаго е неизменно в лазарета от края на март месец, а сега ще бъде извън игра още минимум 4 месеца. В немските медии се заговори, че в основата на проблемите на Алкантара е взето от Гуардиола грешно решение за лечението му в Испания, вместо при клубния лекар Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт. Самивт Гуардиола пък призна, че може би е допуснал грешка.

„Трудна ситуация, но трябва да продължим и да гледаме напред. Трябва да го приемам“, сподели Гуардиола на пресконференцията си преди мача с Вердер Бремен.

Относно решението за лечение на Тиаго с кортизон, Пеп заяви, че това е било „може би голяма грешка“, но е сигурен, че не това е причината за новата контузия.

„Важното е той да има добро лечение. Ще бъде добре, сигурен съм. Разбира се, че ние сме тук за него, но има само едно: борба, борба, борба“.