Хосеп Гуардиола ще поеме Манчестър Сити след края на настоящия сезон, съобщава „Mundo Deportivo“. Според информацията Пеп е дал своето „ОК“ на своя приятел Чики Бегиристайн, който в момента заема поста на спортен директор при „гражданите“.

Единствено Байерн може да попречи на Гуардиола да поеме Байерн и то при положение, че му направи изключително примамлива оферта от финансово естество.

Не е тайна за никого, че Мануел Пелегрини остана на мениджърския пост на „Етихад“, тъй като ръководството на Манчестър Сити трябва да изчака да приключи договора на Гуардиола с Байерн през юни.

Чики Бегиристайн има пълната подкрепа на друг от директорите в английския клуб Феран Сориано.

Идеята на Бегиристайн е Гуардиола да наложи своя стил на игра, с който доминира в Европа с Барселона, и с който смачка конкуренцията в Първа Бундеслига и стигна до два полуфинала в Шампионската лига.

Логично най-тромавата част ще бъдат преговорите между двете страни, но все пак Чики Бегиристайн се очаква да няма сериозни проблеми с агента на Гуардиола – Хосеп Мария Оробитх.

Чики Бегиристайн смята, че фигурата на Пеп Гуардиола е от жизненоважно значение за развитието на Манчестър Сити. Спортният директор има планове за развитието не само на първия тим, но и за цялата академия.

Бегиристайн засили отбора през изминалото лято с футболисти, като Кевин Де Брюин и Николас Отаменди, които допадат на Гуардиола.

Освен това Давид Силва и Хесус Навас също са изключително добре познати на Гуардиола.

Манчестър Сити в същото време успя да се раздели с играчи като Един Джеко, Стеван Йоветич, Алваро Негредо, Джеймс Милнър и Матия Настасич, които не допадат на вижданията на Гуардиола.