Треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола изненадващо отмени участието си в традиционната пресконференция преди мачовете от кръга в Бундеслигата. Това се случи на фона на гръмналите днес спекулации, че Манчестър Сити го изкушава с космическа оферта.

Не за първи път подобна новина се появява по адрес на испанския специалист, който все още не е дал окончателен отговор на офертата за нов договор, която получи от баварците. Настоящият контракт на специалиста изтича в края на сезона и за момента бъдещето му изглежда крайно неясно.

Преди дни президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге настоя, че преговорите трябва да започнат съвсем скоро. Сега обаче Гуардиола хвърли още съмнения, като не се яви на пресконференцията преди мача с Херта от 14-ия кръг на първенството.

На брифинга присъства единствено защитника Жером Боатенг, а клубът обясни отсъствието му с „личен ангажимент“.

44-годишният Пеп спечели две титли на Германия, купата на страната и Световното клубно първенство, откакто пое отбора през 2013 година. Въпреки това на него все още му обягва най-ценното отличие – това от Шампионската лига, като на два пъти стигна до 1/2-финалите в турнира.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS