Алкохолът е забранен в Катар, каза старши треньорът на шампиона на Германия Байерн Пеп Гуардиола, за да защити полузащитника Артуро Видал.

В сряда "Шпорт Билд" написа, че чилийският национал е в слаба форма, защото е прекарал много безсънни нощи в употреба на много алкохол по време на зимния подготвителен лагер на баварците в Доха. "Артуро е много силен и тренира много добре, интензивно. В Катар алкохолът е забранен", каза Гуардиола на пресконференция преди съботното гостуване на Байер Леверкузен в мач от германското първенство.

Спортният директор на Байерн Матиас Замер също защити чилиеца: "Артуро е в много добра форма, а тези слухове са може би за да разстроят Байерн и да върнат интереса в шампионата". Същевременно Гуардиола няма да говори за Манчестър Сити преди да изпълни договора си с Байерн Мюнхен. Испанският треньор ще премине в английския клуб от лятото на 2016 година, след като изпълни ангажиментите си към баварците.

"Няма да говоря за Манчестър Сити преди май или юни. Ще говоря за Манчестър Сити в Англия. Казах ви защо отивам в Англия. Трябва да ми се доверите. Мога да контролирам ситуацията, това не е проблем. Имам голям талант за това. За нашата работа няма уважение в днешни дни. Няма никакво значение какво точно казваме, защото хората не вярват на думите ни", заяви 45-годишният бивш треньор на Барселона. Специалистът потвърди, че новото попълнение на германския шампион Сердар Тасчъ няма да играе при гостуването срещу Байер Леверкузен от Първа Бундеслига в събота.

Гуардиола направи любопитно изказване затова дали няма конфликт на интереси между Сити и Байерн в периода до лятото./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS