Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер завършва мечтана година със световна титла с Бундестима на футболния Мондиал 2014 в Бразилия, с титла и купа на Германия на клубно ниво. "2014 беше може би най-добрата година в кариерата ми", коментира Нойер в интервю за "Зюддойче Цайтунг".

28-годишният страж също така попадна във финалния списък от трима кандидати за "Футболист на годината". На церемонията в Цюрих на 12 януари той ще се съревновава за приза с Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

"Това е истинска чест за мен и ми кара да се гордея. Със сигурност не съм фаворит, защото Роналдо и Меси са утвърдени световни марки и е нормално да имат предимство", заяви още той. Целта на Нойер през 2015 година е да спечели отново Шампионската лига с Байерн на финала на германска земя в Берлин. През 2012 година баварците пропуснаха да спечелят трофея на собствения си стадион "Алианц Арена" след драматична загуба с дузпи от Челси. "През 2012 година не успяхме да спечелим в нашия град, но сега искаме да триумфираме на финала в нашата страна", каза той.

Нойер отхвърли спекулациите, че възнамерява да сложи край на кариерата си в националния отбор след Евро 2016, ако Германия спечели титлата на шампионата на Стария континнет във Франция.

"Това въобще не стои на дневен ред. Докато съм избор номер 1, ще пазя вратата на Германия", категоричен е Нойер.