Звездата на Байерн Мюнхен Ариен Робен заяви, че дължи страхотната си форма през последните 12 месеца изцяло на своя треньор Хосеп Гуардиола.

Холандският национал изкара невзрачна кампания 2012/2013, когато срещаше доста трудности да се пребори за титулярното си място при Юп Хайнкес, макар да отбеляза решителния гол във финала на Шампионската лига.

След идването на испанския специалист обаче всичко се промени за 30-годишния Робен, който показа невероятни изяви и по време на Световното първенство в Бразилия.

„Не бих казал, че напрежението върху мен е по-малко“, коментира бившият футболист на ПСВ Айндховен, Челси и Реал Мадрид.

„Когато застана начело на Байерн, Пеп ми каза: „Ти си доказал класата си, не забравяй, че трябва да се наслаждаваш и винаги бъди уверен“. Трудно е да кажа дали това е най-силният отбор на Байерн, в който съм играл, може би е така. Важно е през този сезон да нямаме много контузии, за да можем да разчитаме на силен състав.“

„С Гуардиола като треньор не трябваше да променям много играта си. Просто трябва да изчакаме всички да си върнат топ формата след Световното първенство.“

„Сега сме в началото на един тежък сезон. Колективът в Байерн обаче е по-сплотен от всякога. Целта ни сега е да имаме тактическа гъвкавост – това нещо е важно за Гуардиола. Той винаги търси тактическата изненада. Това показва, че той живее за футбола по 24 часа а ден. Предполагам, че можете да му звъннете в 3 през нощта и да си говорите за тактика. Обзалагам се, че той дори ще се зарадва на такова обаждане!“, завърши Робен.