Звездата на Байерн Мюнхен Ариен Робен разкри, че неговият нов съотборник Артуро Видал е изявил желание да изпълни неговата дузпа при успеха с 3:0 над Байер Леверкузен вчера.

Отборът на Хосеп Гуардиола категорично се наложи над „аспирините“ в третия кръг, като получи две дузпи в срещата. Томас Мюлер вкара първата, за да направи 2:0, а след него и Робен изпълни точно наказателен удар. Малко преди това той имаше кратък диалог с Артуро Видал, който очевидно е бил породенно именно от желанието на чилиеца да изпълни.

„Тук си има ясен ред при дузпите“, каза Робен. „Томас е първи изпълнител, а аз – втори. Но е добре, че Артуро искаше да я бие. По-добре така, отколкото всички да са уплашени.“

„Артуро изпълняваше дузпите в Ювентус и ме пита дали може да изпълни. Всичко опира до това да бъдеш част от колектива на Байерн Мюнхен.“

„Победа с 3:0 е добър начин да изразим намаренията си. Играхме много, много добре и засулжено спечелихме срещу опонент от топ класа. Имаме много бързи флангови играчи. Трябва да движим топката на скорост и да създаваме ситуации ек на ек“, добави Робен.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!