Бившият футболист на Борусия Дортмунд Кристоф Метцелдер заяви, че Юрген Клоп „наистина е ядосал“ Байерн през седемте си години начело на „жълто-черните“. 47-годишният Клоп обяви в сряда, че напуска Борусия в края на сезона.

„Юрген направи истинска революция в Бундеслигата със стила си и това раздразни Байерн“, заяви Метцелдер. „Дортмунд изживя истински успех. Но в резултат на това те загубиха важни играчи. Роберт Левандовски беше ключова фигура. Просто незаменим. Мотото на Борусия Echte Liebe /Истинска любов/ бе обобщено от Клоп. Сега предстоят няколко наистина емоционални седмици. Не мога да си представя какво ще е, когато той окончателно каже довиждане. Това е най-успешната ера в историята на клуба. Но все пак имаше живот преди Клоп и ще има живот и след него“, коментира още Кристоф Метцелдер.

„Клоп не се е провалил. Когато Борусия беше на границата на фалит, никой не е мисли, е те ще са в днешната си позиция икономически и спортно-технически. Отношенията му с шефовете на Борусия бяха много близки и Клоп направи всичко за тях“, добави още Метцелдер.

„Борусия се нуждае от треньор, който да се идентифицира с региона, града и хората. Някой като Юрген Клоп или като Тухел“, каза още бившият футболист.