Крилото на Байерн Мюнхен Кингсли Коман на пръв поглед получи тежка травма по време на днешната тренировка. Френският национал трябваше да бъде изнесен на носилка, след като нарани глезена си. На този етап никой в клуба няма представа колко сериозно е положението му.

„Той лежеше на терена и очевидно изпитваше болка, което никога не е добър знак“, коментира капитанът на Байерн Филип Лам.

Според очевидци травмата е резултат от единоборство между Коман и Хави Мартинес. „Не знам дали имаше контакт между двамата или той просто се приземи по странен начин на тревата. В никакъв случай обаче нещата не изглеждаха наред“, допълни Лам.

В петък Байерн ще изиграе своя мач от първия кръг в Купата на Германия, като ще се изправи срещу Карл Цайс Йена. Коман със сигурност е аут от сметките за срещата, като може да пропусне и мачовете за френския национален тим в началото на септември. На 1 септември Франция има приятелски мач срещу Италия в Бари, а на 5 дни по-късно посреща Беларус в квалификационен мач за Мондиал 2018.