Дългото и мъчително чакане за завръщането на терена ще приключи за испанския национал Хави Мартинес в съвсем скоро време. Футболистът на Байерн вече напълно е превъзмогнал тежката контузия в коляното, заради която не е играл от седем месеца. 

Той скъса кръстни връзки през август миналата година по време на двубоя с Борусия Дортмунд за Суперкупата на Германия. След като претърпя операция, се подложи и на продължителна рехабилитация, но всичко вече е наред. 

Очаква се в близките седмици той да започне натоварвания на пълни обороти и да е на линия за финалния спринт на баварците в края на сезона. Те се борят за титлата в Бундеслигата, Купата на Германия и трофея в Шампионската лига. 

"Не е като да броя дните до завръщането си, но все пак съм нетърпелив да съм пак на терена. Няма конкретна дата за присъединяването ми към състава, но се надявам да е съвсем скоро. Няма да бързам, коляното ми трябва да е 100% излекувано", сподели Хави Мартинес. 

Испанецът има договор с баварците до лятото на 2017 г. и постоянно се говори за негов трансфер, но целта му е да се представи на ниво с екипа на Байерн след тежката травма, която го извади за толкова дълго време.