Байерн Мюнхен бе на път да загуби първи точки през сезона, но късен гол на младока Йосуа Кимих в двубоя срещу Хамбургер ШФ все пак донесе успеха за баварците, които остават с пълен актив от 5 победи от 5 мача.

В Хамбург тимът на Карло Анчелоти, който отново направи рокади в състава си, излезе срещу отбор с три поредни загуби, който отчаяно се нуждаеше от точки.

Разликата в класите обаче бе видна от самото начало като макар и в спокойно темпо, мюнхенци ръководеха случващото се на терена. Роберт Левандовски и Кингсли Коман пропуснаха добри положения през първата част, а натискът на гостите се увеличи през второто полувреме, когато на терена се появиха Артуро Видал и Франк Рибери.

Рене Адлер се прояви страхотни при изстрели на Дейвид Алаба и Кимих, а Томас Мюлер се размина с първия си гол за сезона в Бундеслигата, след като не успя да засече перфектен пас в наказателното поле.

Все пак усилията на Байерн бяха възнаградени в 88-ата минута. Рибери проби отляво в наказателното поле и подаде перфектно към Кимих, който трябваше само да засече в опразнената за победното 1:0.

Така в класирането Байерн остана лидер с пълен актив от 15 точки докато Хамбургер ШФ е с едва една на 16-а позиция.

В другите мачове, играни в събота:

Аугсбург - Дармщад 1:0
Борусия Мьонхенгладбах - Инголщад 2:0
Айнтрахт Франкфурт - Херта Берлин 3:3
Майнц - Байер Леверкузен 2:3

От 19.30 часа: Вердер Бремен - Волфсбург