Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам даде откровено интервю пред Goal.com, в което говори за своето бъдеще като футболисти и за плановете му след края на състезателната кариера.

Световният шампион призна, че не си представя да бъде треньор, а главната причина е това, което вижда в лицето на настоящия си наставник Пеп Гуардиола: "Когато гледам нашия треньор, който е перфекционист, да мисли ден и нощ за футбол, за отбора и за следващия съперник. Искам да си го спестя."

Със сигурност обаче Лам иска да продължи да работи за Байерн след края на кариерата си. "Естествено, че нямам нищо против да остана в Байерн, след края на кариерата си."

Лам, който е извън игра от ноември насам заради контузия, тренира с топка от края на миналия месец и се очаква да започне тренировки с отбора в най-скоро време, за да бъде на разположение за най-важните мачове през сезона.

По принцип Лам обяви, че ще сложи край на кариерата си през 2018-а, но не изключва възможността да остане на терена още по-дълго. "Възможно е през 2018-а да кажа, че се чувствам добре, здрав и искам да играя още една година. Сега имам договор до 2018-а, тогава ще съм на 34."

А каква е целта пред Лам до края на кариерата му? Да спечели още веднъж Шампионската лига с Байерн "и то възможно най-скоро".