Байер Леверкузен победи Байерн Мюнхен с 2:0 в дербито на 31-ия кръг в Бундеслигата.

През миналата седмица баварците си осигуриха титлата, а с оглед на предстоящия в сряда първи двубой срещу Барселона, Пеп Гуардиола определено не бе отдал особено значение на мача с "аспирините". Почивка получиха голяма част от титулярите на баварците, а в титулярния състав попаднаха юноши като Джанлука Гаудино и Рико Щрийдер, а през втората част в игра влезе и Лукас Гьортлер.

Добрата новина за немския колос бе завръщането в игра на Хави Мартинес, който се превръща в опция пред Гуардиола за мача с Барса.

И докато баварците мислено вече бяха на "Камп Ноу", съперникът им се възползва и стигна до успеха.

Попадение във вратата на Байерн падна още в 11-ата минута след точно изпълнение на Щефан Кийслинг. Голът обаче не бе зачетен заради спорна засада.

Малко по-късно Хеунг-Мин Сон можеше да реализира, а за Байерн Марио Гьотце се озова в отлична позиция, но ударът му бе блокиран.

"Аспирините" откриха резултата в 55-ата минута след блестящо изпълнение от пряк свободен удар на Хакан Чалханоглу, който намери пролука в стената на баварците и не остави шансове на Мануел Нойер.

Гостите имаха великолепна възможност да изравнят в 77-ата минута, когато Гьотце се озова очи в очи с Лено, но се спъна и не успя да стреля добре. Малко преди него от удобна позиция пропуск направи и младокът Гьортлер.

В 81-ата минута Леверкузен сложи точка на спора с втори гол. Карим Белараби изведе перфектно влезлия като резерва Юлиан Брандт, който показа хладнокръвност и реализира в десния ъгъл на Нойер за 2:0.

Така шампионът Байерн остана с актив от 76 точки и вече мисли изцяло за сблъсъка с Барселона. Байер пък е четвърти с 55 точки.