Колумбийската звезда на Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао ще си стегне багажа от "Олд Трафорд" през лятото със сигурност. Това твърди английското издание "Дейли Експрес". 

Липсата му обаче няма да се усети особено от "червените дяволи", тъй като бившият съотборник на Димитър Бербатов в Монако е в доста слаба форма от началото на сезона. Точно затова няма да бъде активирана клаузата му за откупуване, която е в размер на 60 млн. евро. 

А и мениджърът на Юнайтед Луис ван Гаал вече има резервен вариант за негов заместник и няма да се притеснява от липсата на опции в предни позиции. Според същото издание, клубът е в напреднали разговори с Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен. 

"Червените дяволи" са готови да извадят 40 млн. евро за полския нападател. Той със сигурност поне би изслушал офертата на англичаните, тъй като наскоро сам призна, че ротацията на върха на атаката на Байерн не му е по вкуса и иска да е на терена по 90 минути във всеки мач. 

Друг е въпросът обаче дали баварците ще се съгласят да се разделят с една от звездите си, особено след като го чакаха толкова дълго, за да го вземат като свободен агент от Борусия Дортмунд миналото лято.