Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус се изказа остро по адрес на клубния наставник Хосеп Гуардиола за начина, по който съобщи раздялата си с германския шампион. По думите на бившия ни национален селекционер испанецът само е предизвикал „смут и объркване“ в лагера на баварците със своето поведение.

През декември специалистът обяви, че няма да поднови изтичащия си договор, а в началото на този месец от Манчестър Сити го обявиха за своя следващ мениджър. Въпреки че Пеп се движи по разписание за четвъртата поредна титла на баварците в Бундеслигата, Матеус намери за какво да го упрекне.

„Може ми той иска ново предизвикателство“, каза Матеус. „Разбира се, мога да разбера Пеп – неговата заплата сигурно е извънземна. Той иска да изпита нещо ново, въпреки че е начело на най-добрия отбор в Европа.“

„Байерн изпълни всяко негово желание, без значение какво искаше Пеп – играчи, треньори и дори доктори. Той предизвика голям смут извън терена и при все това си остава един от най-добрите треньори на планетата. Предвид парите, за които се говори, мога да разбера неговото решение“, добави германецът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS