Байерн Мюнхен постигна нова убедителна победа в Бундеслигата, с 4:1 срещу Кьолн. Това бе четвърти пореден успех за "баварците" в първенството, като те допуснаха и първи гол в тези последни четири срещи, в които са с голова разлика от 20:1.

Успехът ознаменува и рождения ден - 115 години от създаването на гранда.

Байерн взе добър аванс рано-рано, и още до десетата минута водеше с 2:0.

В третата минута Бастиан Швайнщайгер засече с глава центриране от корнер на Ариен Робен, за да открие резултата. Седем минути по-късно Франк Рибери мина на слалом между защитниците на Кьолн, и с точен изстрел от 15 метра покачи на 2:0. Междувременно Робен и Роберт Левандовски имаха още две отлични ситуации, и дадоха да се разбере, че нямат намерение да дават никакви аванси на гостите.

За щастие на Кьолн, Тимо Хорн бе впечатляващ на вратата, и в средата на полувремето още веднъж отказа Левандовски, а след това нападателят стреля с глава на сантиметри над напречната греда.

При единствения точен удар на Кьолн в очертанията на вратата, "козлите" намалиха резултата. Матиас Леман центрира в пеналта, а Антони Уджа с глава прати топката в мрежата.

Кьолн стартира доста силно второто полувреме, и Уджа можеше да се разпише за втори път, ако не бе фантастичното спасяване на Мануел Нойер. Марсел Рисе също тества Нойер, но стражът бе на мястото си и изби в корнер.

В 67-та минута Байерн все пак дойде на своето, и отново Ариен Робен бе на точното място. Той успя да засече с глава центрирането на Рибери отляво, и прати топката в далечния ъгъл за 3:1, успокоявайки съотборниците си.

В 75-та минута "баварците" приключиха Кьолн с четвърти гол, при който Робен получи в пеналта, чукна елегантно към Левандовски, и той от шест-седем метра нямаше проблем да реализира.

В заключителните десет минути Байерн имаше още три възможности за още по-убедителен резултат, но Робен на два пъти, и Рафиня, пропуснаха да оформят друга развръзка.

Байерн има 11 точки аванс пред Волфсбург в класирането, преди оставащите мачове от 23-я кръг. Кьолн тепърва ще се бори за мястото си в елита, като е само на три точки от зоната на изпадащите.