Дербито от 25-ия кръг на Първа Бундеслига между Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен на „Сигнал Идуна Парк“ завърши 0:0. По този начин баварците запазиха аванса си от пет точки на върха в класирането, но воденият от Хосеп Гуардиола отбор може да съжалява, че изпусна да стигне до победата.

Байерн започна активно мача и в 5-та минута Томас Мюлер получи добър пас в наказателното поле на Борусия, след което стреля, но не успя да намери очертанията на вратата на Роман Бурки.

Пиер-Емерик Обамеянг получи отличен извеждащ пас, след което надбяга Йосуа Кимих и излезе сам срещу Мануел Нойер, след което стреля, но вратарят на Байерн спаси.

Ерик Дурм направи добър пробив в 19-та минута, след което стреля от малък ъгъл, но неточно в аут.

Дъглас Коста навърза няколко футболисти на Борусия в 28-та минута, след което стреля, но Бурки спаси.

Роберт Левандовски отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Борусия, но в аут.

Пред Ариен Робен се откриха две възможности в 42-та и 43-та минута, но той не успя да вкара.

Пред Обамеянг се откри нова възможност в 52-та минута, но Мануел Нойер спаси.

Ариен Робен направи добър пробив в 59-та минута и се възползва от пространството, което се откри пред него, след което стреля, но неточно в аут.

Байерн можеше да стигне до победата в 64-та минута, когато Артуро Видал отблизо разтресе напречната греда на вратата на Роман Бурки.

Последната възможност в мача се откри пред Борусия в 88-та минута, когато Адриан Рамос стреля с глава, но неточно в аут.

Байерн е първи с 63 точки, а Борусия е втори с 58.