4 от 4 в Бундеслигата и общо 7 победи от 7 мача под ръководството на Карло Анчелоти - това е активът на Байерн Мюнхен след поредния категоричен успех  на баварците, 3:0 срещу Херта в четвъртия кръг от първенството.

Двубоят на "Алианц Арена" противопостави единствените два отбора, които имаха пълен актив от 9 точки след 3 мача. Заради това и двубоят се очакваше като истинско дерби. Такова обаче нямаше, защото домакините демонстриаха, че берлинчани просто не притежават тяхното ниво, въпреки добрата форма, в която се намират.

Франк Рибери, Тиаго Алкантара и завърналият се в игра след поредната си контузия Ариен Робен донесоха успеха на баварците, който ги остави еднолично на върха в класирането с 12 точки и голова разлика от 14:1. 

Немският колос можеше да поведе на два пъти още в първите 3 минути, в които от отлични позиции пропуснаха нападателите Роберт Левандовски и Томас Мюлер.

Логичното се случи в 16-ата минута, в която Дейвид Алаба подаде в наказателното поле към Франк Рибери, който се подигра с Петер Пекарик, преодолявайки го на два пъти, след което прокара топката под плонжа на вратаря Ярщайн.

Гостите можеха да изравнят в 61-ата минута, но ударът на Валентин Щокер бе спасен от Мануел Нойер.

Обичайният голмайстор на Байерн Левандовски вкара в 67-ата минута след пас на Мюлер, но попадението не бе зачетено заради засада.

Само минута по-късно обаче резултатът действително стана 2:0. Главният виновник бе Алан, който се замота с топката в наказателното поле, тя му бе отнета от Тиаго Алкантара, който след това без проблеми вкара втория гол в мача.

В 65-ата минута след дълго отсъствие в игра отново се появи Ариен Робен, който само 7 минути по-късно демонстрира, че не е забравил как се вкарват голове. Холандецът получи пас от Алкантара отдясно в наказателното поле и в типичния свой стил навлезе навътре, за да изпрати топката в ъгъла за крайното 3:0.

Изненадващо втори в класирането вече е отборът на Кьолн, който победи Шалке с 3:1 като гост. Хунтелаар откри за домакините, но Осако, Модест и Цолер донесоха успеха за "козлите", които имат актив от 10 точки.

Новакът РБ Лайпциг не успя да продължи победната си серия като завърши 1:1 срещу Борусия Мьонхенгладбах. Тимо Вернер откри за Лайпциг в 6-ата минута, но Фабиан Джонсън в края на мача изравни.

Байер Леверкузен отново разочарова феновете си като не успя да победи гостуващия тим на Аугсбург и завърши 0:0 като "аспирините" дори изпуснаха и дузпа.

Вердер Бремен пък остана без точков актив след 1:2 срещу Майнц. "Бременските музиканти" се виждаха с победа, след като до 87-ата минута водеха с 1:0 с гол на Хайрович в началото на двубоя. Мали обаче изравни, а Де Бласис в добавеното време донесе успеха за Майнц.