Отборът на Байерн Мюнхен разгроми Борусия Дортмунд с 5:1 в мач от 8-я кръг на Бундеслигата.

Байерн остава еднолично начело във временното класиране с пълен актив от 24 точки, а Борусия е на втора позиция със 17 точки до момента, само на една от третия Шалке 04, който има 16. Това бе първо поражение за Борусия Дортмунд от началото на сезона, като след два хикса в Бундеслигата и общо три равенства във всички турнири, дойде и първото поражение за състава воден от треньора Томас Тухел. Байерн обаче напълно превъзхождаше тима от Дортмунд, възползва се от грешките на съперника и заслужено спечели нови три точки.

Още два интересни факта белязаха двубоя. Асът на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг продължи рекордната си серия от началото на сезона, като бележи във всеки един двубой от старта на първенството в Германия. Обамеянг вече има в актива си 10 попадения, а за сметка на това звездата на Байерн Мюнхен Робърт Левандовски, който вкара две от попаденията – в 46-ата и 58-ата минута има на сметката си 12 гола само за 4 мача.  

Другите три гола за домакините реализираха Томас Мюлер, който се разписа на два пъти – в 26-ата минута и в 35-ата от дузпа. Петият гол във вратата на Борусия бе дело на Марио Гьотце в 66-ата минута. Попадението на Пиер-Емерик Обамеянг за Борусия падна в 36-ата минута, за да направи резултата 2:1.

Гостите стартираха доста активно, като в 3-ата минута Хенрик Мхитарян отправи не лош удар от границата на назателното поле, а две по-късно Илкай Гюндоган стреля от средно разстояние, но топката се отби от противниковата защита.

Марио Гьотце пробва да намери съотборник в 12-ата минута с обещаващо центриране, но бранителите на Дортмунд се справиха. Моментът на Байерн дойде в 26-ата минута, когато Томас Мюлер бе намерен с дълъг пас от Жером Боатенг, преодоля излезлия напред вратар на Борусия и реализира за 1:0. По-малко от десет минути по-късно Байерн получи правото да изпълни дузпа след нарушение на Мхитарян и Томас Мюлер не сгреши в тази 35-ата минута, за да направи резултата 2:0 за домакините.

Тимът на Борусия Дортмунд обаче успя да реагира мигновено, като след хубава бърза акция Гонзало Кастро пусна към Пиер-Емерик Обамеянг, който бе точен, за да намали на 1:2.

Байерн обаче попари бързо надеждите на гостите за нещо повече, след като 20 секунди от началото на второто полувреме Робърт Левандовски бе безпощаден за 3:1. Отново след грешка в защита за Борусия Левандовски получи топката и вкара първия си гол в мача в 46-ата минута.

Влезлият като резерва Марко Ройс застраши вратата на домакините в 57-ата минута след хубав, но не достатъчно точен изстрел.

Само минута по-късно, в 58-ата Левандовски отново реализира за 4:1 в полза на Байерн, насочвайки топката в долния десен ъгъл. В 63-ата Дъглас Коста пропиля нова възможност за домакините, но този път вратарят на Борусия Роман Бюрки се намеси навреме.

Гостите от Дортмунд опитаха да намалят пасива си, като Хенрик Мхитарян пропиля изгодна възможност с удар от близко разстояние.

От друга страна Марио Гьотце не сгреши в 66-ата минута, реализирайки петия гол във вратата но Борусия, като с това оформи крайния резултат в двубоя. Гостите така и нямаха сили за нещо повече, въпреки опитите на Ройс и Аднан Янузай в последните минути.