Ако някой си е мислел, че след напускането на Хосеп Гуардиола Байерн Мюнхен ще бъде по-малко смъртоносен, явно се е излъгал. Или поне това си личи от първия мач на баварците в Бундеслигата под ръководството на новия им наставник Карло Анчелоти. 

Те стартираха сезона в познатия си начин, след като спукаха от бой един от традиционните си съперници - Вердер Бремен. На "Алианц Арена" срещата завърши с разгромното 6:0 за домакините, а с хеттрик се отличи Роберт Левандовски. Шаби Алонсо, Филип Лам и Франк Рибери пък добавиха попаденията за оформянето на убедителната победа. 

А какво ще се случи с "бременските музиканти", стана ясно още от самото начало. Още в 9-та минута Шаби Алонсо получи една топка на границата на наказателното поле, укроти я и с невероятен удар от воле прониза за първи път мрежата на противника с феноменално изпълнение. 

Само четири минути след това всичко изглеждаше ясно. Франк Рибери разсече защитата на Вердер с един пас от центъра и изведе Роберт Левандовски сам срещу вратаря. Полякът не се забави и с хубав фалцов удар в горния десен ъгъл на вратата направи резултата вече 2:0. 

Въпреки че през първата част имаше още интересни положения, особено пред вратата на гостите, повече попадения до почивката не паднаха и тя дойде с два чисти гола аванс за баварците. А какво предстоеше до края на мача, стана ясно още секунди след подновяването на играта. 

В 46-та минута Томас Мюлер нахлу в половината на противника отдясно и центрира към далечната греда. Там дебнеше Левандовски и с летящ плонж с крак прониза мрежата на противника за трети път. Резултатът вече започваше да придобива застрашителни размери, а момчетата на Карло Анчелоти не се спираха. 

И те стигнаха до четвърто попадение в 66-та минута. Тогава отново Томас Мюлер направи добър пробив и намери връхлитащия Филип Лам в наказателното поле. Той отигра на скорост и с хубав удар в далечния ъгъл на вратаря направи резултата 4:0. 

Но това не беше всичко. В 73-та минута дойде време и Франк Рибери да се запише сред голмайсторите, а за трети път в асистент на попадението се превърна Томас Мюлер. След една продължителна атака той намери французина на около 15-16 метра от вратата и ветеранът разтресе мрежата зад вратаря на Вердер за 5:0. 

Крайният резултат беше оформен в 77-та минута, когато Роберт Левандовски се разписа от дузпа, за да оформи хеттрика си и да започне новия сезон по страхотен начин - както за него, така и за отбора му. Така още след първия кръг Байерн показа, че едва ли хегемонията му ще бъде прекъсната така лесно, а във Вердер имат много върху какво да мислят с оглед представянето в този мач.