Големите проблеми с контузии и невъзстановени футболисти след Световното доведоха до трудности в лагера на Байерн Мюнхен. От тези трудности обаче има и един голям печеливш – 17-годишният Джанлука Гаудино.

Младият талант, който през миналия сезон игра в отбора до 19 години на баварците, бе взет от Пеп Гуардиола в предсезонната подготовка на своя тим, в който впечатли с изявите си.

Така след тежката контузия на Хави Мартинес и продължаващите проблеми на Бастиан Швайнщайгер, Гуардиола продължи да залага на Гаудино и в първите два официални мача на тима през сезона.

Младокът, който е син на бившия немски национал Маурицио Гаудино, бе сред титулярите в двубоя за Суперкупата на Германия срещу Борусия Дортмунд, както и в първия мач за сезона – победата с 2:1 над Волфсбург в петък вечер.

И Гаудино грабна шанса по най-добрия начин. Халфът, който видимо има да трупа още доста мускулна маса, бе сред най-добрите на терена срещу „вълците“, измина почти 13 километра и се отчете с впечатляващите 95,6% точни подавания. Затова не е случайно, че когато напусна терена в 90-ата минута бе бурно аплодиран от феновете на „Алианц Арена“.

„Неговото развитие е невероятно. Джанлука просто играе наистина добър футбол. Щастливи сме, но вярвахме, че той ще се справи“, сподели Матиас Замер.

Още по-категоричен бе и Гуардиола. „Не е лесно само на 17 години да играеш на „Алианц Арена“, срещу Волфсбург, срещу Луис Густаво. Той направи някои много, много добри пасове. Той заслужи да бъде тук.“