Атакуващият полузащитник Марио Гьотце обеща, че през следващия сезон ще носи фланелката на Байерн Мюнхен, след като се раздели с агента си и остави своето семейство да се занимава с интересите му.

Напоследък спекулациите, че германският национал може да си тръгне от „Алианц Арена“, тъй като отбеляза пореден незабележим сезон под ръководството на Юрген Клоп. 23-годишният футболист записа едва 14 мача в Бундеслигата, което даде поводи да се говори за негово завръщане в бившия му тим Борусия Дортмунд или събиране с Юрген Клоп в Ливърпул.

Противно на всички очаквания Гьотце заяви, че няма търпение да работи с Карло Анчелоти през следващия сезон. „Очаквам с нетърпение новата кампания с Байерн“, каза играчът. „Ще дам всичко от себе си, за да бъда напълно във форма за първата си тренировка при Карло Анчелоти.“

„Благодаря много на моите досегашни агенти за 6-те години честно сътрудничество и голямата им ангажираност с мен. Това е период, който е много важен за мен. След доста преговори решихме да приключим сътрудничеството си по взаимно съгласие, а с мениджмънта на правата ми ще се занимава моето семейство. Сега трябва да се концентрирам върху Евро 2016. Има титла, която трябва да печелим, защото никой от играчите не я взимал“, добави Гьотце.