Байерн продължи с победния си ход в Бунделсигата и в мач от 16-ия кръг на Бундеслигата стигна до пореден успех, сега срещу Фрайбург с 2:0. Успехът на баварците този път не бе толкова убедителен, както обикновено, но напълно достатъчен за лидера в класирането. Байерн има вече 42 точки и е с 12 повече от втория Волфсбург, докато Фрайбург е предпоследен в таблицата. Баварците имат 13 победи и три равни, при голова разлика 39:3.

Никой в историята на Бундеслигата не е допускал по-малко голове /три/ от сегашния Байерн след 16 изиграни кръга.

По-икономичният днес Байерн откри сравнително късно за своите стандарти резултата. В 41-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле на Фрайбург, Франк Рибери я продължи с глава към Ариен Робен и холандецът отново с глава и след плонж я забоде в мрежата на гостите.

Скоро след подновяването на играта баварците вкараха втори гол и този път точен беше Томас Мюлер. Хуан Бернат се пребори за една топка в наказателното поле на Фрайбург и ударът му от трудна позиция намери напречната греда. Мюлер обаче бе там, за да посрещната отбитата топка и с глава да я изпрати в мрежата за крайното 2:0.

Останалите резултати от днес:

Хамбургер – Щутгарт 0:1 /0:1 Клайн 42/

Хановер – Аугсбург 2:0 /1:0 Сане 20, 2:0 Хоселу 55-д./

Кьолн – Майнц 0:0