Първа горчива чаша трябваше да изпият феновете на Байерн на своя "Алианц Арена" от началото на сезона в Бундеслигата. Те видяха как любимците им паднаха с 0:2 от Борусия Мьонхенгладбах и това беше първото им поражение на собствен терен през кампанията. 

Преди това баварците имаха само един хикс на своя терен - от февруари срещу Шалке - а във всички останали мачове мачкаха съперниците си. Но сега Рафаел от състава на гостите смълча трибуните с двете си попадения. 

Иначе целият мач мина под диктовката на момчетата на Пеп Гуардиола, но те не спираха да пропускат. Хуан Бернат и Ариен Робен пропиляха в началото две страхотни положения и аристократичността им пред гола беше наказана в 30-та минута от Рафаел. 

Тогава той получи страхотен пас от Патрик Херман и стреля от границите на наказателното поле. Топката отиваше в ръцете на Мануел Нойер, но той я пропусна между краката си и резултатът беше открит. 

Малко след това Бастиян Швайнщайгер имаше шанс да изравни, но Ян Зомер спаси изстрела му от малък ъгъл. Така двата тима се оттеглиха на почивка при един гол преднина за гостите. 

След почивката домакините продължиха да атакуват, но така и не успяваха да се справят със защитата на Борусия. В 70-та минута Андре Хан пропусна да удвои за Мьонхенгладбах, а пет минути след това Хуан Бернат пак пропусна. 

В 77-та минута всичко в този мач беше решено. Тогава Кристоф Крамер пак изведе Рафаел зад защитата при прекрасна контра и той с прекрасен изстрел не остави шансове на Нойер за 2:0. 

До края Зомер опази мрежата си суха, а в края Макс Крузе за малко да направи преднината на тима си класическа, но този път Нойер се намеси превъзходно. Така Борусия си тръгна с трите точки от, меко казано, негостоприемния "Алианц Арена". 

Така мьонхенгладбахци вече имат 47 точки и се изкачиха на третата позиция на класирането. Байерн остава лидер с 64 точки, но вече преднината му е от 10 пред втория Волфсбург.