Звездата на Байерн Мюнхен Франк Рибери зарадва привържениците на баварците с положителни новини за своето възстановяване.

След като се наложи да сменя автомобилна гума по време на представянето на новия спонсор на клуба,  Рибери сподели, че очаква през следващата седмица вече да тренира заедно със своите съотборници и се надява да вземе участие в последния мач на отбора за есенния полусезон срещу Аугсбург.

„Добре съм, вече 2 седмици работя добре на терена с фитнес треньора. Мога да правя каквото искам на терена, с топка, спринтове, това е добре. Надявам се в неделя да пробвам да тренирам с отбора, глезенът реагира добре и мисля, че другата седмица ще тренирам с момчетата“, заяви Рибери.

„Ще видя как реагира глезена в следващите дни, засега е много добре. Ще опитаме, засега върви добре. Дано скоро съм с отбора, защо да не играя с Аугсбург? Беше комично как се получи тази контузия и е логично да си тъжен, но главата трябва да е горе. Байерн винаги беше до мен, сега всичко е наред, мога да тренирам, а това е хубаво.“

„Сезонът е дълъг и се нуждаем от всички играчи. Когато играеш на всеки 3-4 дни, треньорът може да прави ротации и това е добре“, допълни французинът.