Байерн Мюнхен направи доста добра загрявка за предстоящия си реванш с Ювентус в Шампионската лига, побеждавайки Вердер Бремен с 5:0 в двубой от 26-ия кръг на Бундеслигата.

Старши треньорът на баварците Пеп Гуардиола показа, че мисли за двубоя с „бианконерите“ като даде почивка на голяма част от основните си футболисти. Роберт Левандовски, Диего Коста и Артуро Видал останаха резерви, а Ариен Робен дори не бе в групата за двубоя. За сметка на това своя първи мач след контузията си направи Марио Гьотце, а като титуляр започна и другият доскоро контузен Франк Рибери.

Промените в състава обаче не повлияха по никакъв начин на баварците, които без особени затруднения разгромиха своя съперник с 5:0 след по два гола на Тиаго Алкантара и Томас Мюлер, както и дежурното попадение на Левандовски, появил се в игра в края на мача.

През целия двубой Байерн имаше категорично предимство пред съперника като освен головете футболистите на Гуардиола се отличиха и с две греди чрез Алкантара и Дейвид Алаба.

Резултатът на „Алианц Арена“ бе открит още в 9-ата минута, когато Кингсли Коман центрира отдясно, а в наказателното поле Тиаго Алкантара изпревари защитниците на Вердер и засече с крак за 1:0.

В 31-ата минута Коман отново проби отдясно, стигна почти до аутлинията, откъдето центрира, а Мюлер от трудна ситуация успя да засече и да изненада вратаря Феликс Вийдвалд, който не успя да реагира и допусна нов гол във вратата си.

В 65-ата минута Мюлер тотално сложи точка на спора с втория си гол в мача. След центриране от корнер, на дъгата на наказателното поле Рибери засече отлично топката и я отправи опасно към вратата. Вийдвалд успя да избие, но само за да предостави топката на добре позиционирания Мюлер, за когото не бе проблем да добави за 3:0.

В 86-ата минута влезлият малко преди това на терена Роберт Левандовски не пропусна да увеличи головия си актив в Бундеслигата на 24 попадения, възползвайки се от груба грешка на Галвес. Защитникът на Вердер се представи зле в опита си да върне топката към Вийдвалд, полякът се възползва и напредна към вратата, след което майсторски прати топката покрай стража на гостите.

До края имаше време за още един гол, а основна заслуга за него отново имаше Кингсли Коман с третата си асистенция за вечерта. Французинът преодоля Улисес Гарсия, навлезе по дясното крило и подаде перфектно към Тиаго, който от непосредствена близост засече за крайното 5:0.

В класирането Байерн е лидер с 66 точки, на 8 пред втория Борусия Дортмунд, който има и мач по-малко. Вердер остава в борбата за оцеляване като за момента е на спасителната 15-а позиция с 27 точки, на 3 пред Айнтрахт Франкфурт и Хофенхайм.