Роберто Фирмино вкара страхотен гол за Бразилия, а Кевин Фоланд и Себастиан Руди играха за успеха на Германия над Испания в контролни срещи през седмицата. Тези добри представяния на националните играчи на Хофенхайм дават допълнително самочувствие на тима от Бундеслигата за предстоящото му гостуване на Байерн в Мюнхен.

Двубоят е в събота, а в лагера на Хофенхайм демонстрираха увереност, че могат да бъдат първият отбор, победил Байерн през сезона.

„Смятам , че в един добър ден можем да създадем проблеми на мюнхенци“, заяви капитанът Андреас Бек. „Пътуваме натам, за да успеем в един възможно най-добър ден да вземем една или дори три точки!“

Такова е мнението и на старши треньора Маркус Гиздол. „Аз не мога изобщо да подарявам мачове предварително. Все някога и Байерн ще загуби у дома в някой мач. При всички случаи ще опитаме.“

След издънките в Гладбах и срещу Кьолн, в Хофенхайм със сигурност се надяват да откраднат нещо в Мюнхен, тъй като в противен случай бързо ще паднат надолу в класирането, въпреки че доскоро бяха в зона Шампионска лига.